Konsultasjon

E-konsultasjoner og avtalt telefonkonsultasjon. 13.10.2022

Legen har ofte ikke tid til å besvare e-konsultasjoner innenfor vanlig arbeidstid. Ved å starte en e-konsultasjon på Helsenorge med legen din, samtykker du til at legen kan besvare denne utenom ordinær arbeidstid og at du da må betale kveldstakst. Merk at det avgjørende er når legen har tid til å svare deg, ikke når du har sendt e-konsultasjonen. Det samme gjelder dersom du ringer kontoret og ber om at legen skal ringe til deg og legen ikke får tid til dette før etter kl 16.

Pris hos fastlege som er spesialist i allmennmedisin: Dagtakst: 212 kr, Kveldstakst: 332 kr
Pris hos fastlege som ikke er spesialist: Dagtakst: 160 kr, Kveldstakst: 280 kr

Du kan velge å komme til time på legesenteret isteden, og vil som hovedregel få time hos lege her samme dag som du tar kontakt.

Time samme dag.

Fra 1. mars 2021 innfører vi “Time samme dag”. Det betyr at du kan bestille time via helsenorge.no eller ringe den dagen du ønsker time, men ikke forhåndsbestille.
Noen få timer blir lagt ut på helsenorge.no dagen i forveien slik at disse kan bestilles der.

Vi innfører “Time samme dag” for at du skal slippe å vente på time. du som har behov for kontrolltime må da huske å ta kontakt når det er på tide med kontroll.

Konsultasjoner foregår ved timebestilling, i ordinær kontortid.  Hjemmebesøk kun etter avtale.

Allminnelig konsultasjonstid er 15 minutter. Vi ønsker minst mulig forsinkelser i løpet av dagen for å begrense ventetid.  Dette kommer alle pasienter til gode.
Dersom du har mye å ta opp, kan det være nødvendig å fordele dette over flere timer.
Du er også velkommen til å bruke e-konsultasjon via helsenorge.no. Dette er en skriftlig kommunikasjon med legen på nett. Legen vil svare innen 5 virkedager. Det er vanlig egenadel på e-konsultasjon.  E-konsultasjon kan bare brukes om tilstander legen kjenner til fra før.  Den kan vanligvis ikke brukes til sykemelding da krever NAV oppmøte på legekontor (unntak under pandemien.)
Trykk her for å logge inn og starte e-konsultasjon: https://helsenorge.no/kontakt-fastlegen
Her er en video som forklarer hvordan det fungerer: https://vimeo.com/194981142

OBS: Når en lege er borte over flere dager grunnet ferie, kurs, etc kan din henvendelse på helsenorge.no bli besvart av en annen lege ved senteret.