Aktuelt

Kontordager:

Legene våre har en dag hver i uken hvor de ikke tar imot​ pasienter for å gjøre papirarbeid, og enkelte har kommunalt arbeid. Legene har følgende dager:

Kontordager f.o.m. Januar 2024 t.o.m Februar 2024:

  • Mandag: Siamek Shekarchi

  • Tirsdag: Helene Laastad (LIS1/Turnuslege), Siamek i partallsuker og Tone-Cecilie i oddetallsuker.

  • Onsdag: Joseph Hamis Mwanaupanga

  • Torsdag: Sissel Borthne Gundersen (f.o.m. sept 2023 t.o.m. nov 2023)

  • Fredag: Tone Cecilie Midtbøen

OBS: Endringer kan forekomme. 

 

01.01.24: Godt nytt år fra oss på Borgeåsen Legesenter :)

12.10.23: Årets influensavaksine har kommet. 

Vi har satt opp vaksineringskvelder som tidligere år: 

  • Mandag 16.10.23 

  • Torsdag 19.10.23

Ta kontakt med oss per tlf på 35504390 eller kom inn og be om time i luken. 

Pasienter i risikogruppene prioriteres per kommunens anbefalinger. 

05.10.2023: “Unngå at E-konsultasjon sperres for deg”

Fastlegenes arbeidsdag er så travel at e-konsultasjoner ofte må besvares utenom ordinær arbeidstid (kl 08-16). For å fortsatt kunne benytte e-konsultasjon må du nå samtykke skriftlig til at legen kan svare utenom ordinær arbeidstid og at du da må betale kveldstakst. Dette gjelder uavhengig av når du starter e-konsultasjonen.

Pris hos FL som er spesialist i allmennmedisin: dag: 224 kr, kveld: 320 kr
Pris hos FL som ikke er spesialist: dag: 170 kr, kveld: 266 kr

Mulighet for e-konsultasjon stenger fredag 06.10.23 kl 15:00 for alle våre pasienter. Dersom du ønsker å ha tilgang til e-konsultasjon videre bes du sende oss en e-kontakt hvor du skriver følgende “Jeg samtykker til at legen kan svare på e-konsultasjon utenom arbeidstid, og samtykker også til å da betale kveldstakst.”

Vi ønsker fortsatt å tilby e-konsultasjoner, men en del av disse må nødvendigvis bli besvart utenom ordinær arbeidstid, og utløser dermed kveldstakst. HELFO krever at vi innhenter samtykke fra pasientene for dette, derav denne meldingen. Vi har dessverre ikke kapasitet til å svare alle på dagtid og må derfor stenge tilbudet for de som ikke godtar svar utenom ordinær arbeidstid/kveldstakst. Barn og personer med frikort betaler fortsatt ikke for e-konsultasjoner.

Vi ønsker også å presisere at dette kun gjelder e-konsultasjoner. E-reseptfornyelser, eller andre generelle spørsmål som rettes til sekretærene via e-kontakt vil fremdeles være kostnadsfrie.

OBS: Det kan ta litt tid å få åpnet tilgangen igjen for alle som sender samtykkemelding, men vi jobber med dette i helgen og de nærmeste dagene. OPPDATERING 11.10.23: Nå har alle som har svart på utsendt melding med samtykke fått gjenåpnet sin tilgang til e-konsultasjon.

Nye regler ved sykemelding via e-konsultasjon fra 01.07.23:

Unntakene som ble laget under covid19-pandemien ble 01.07.23 opphevet. Det vil si at man nå må møte opp på legekontoret for en fysisk konsultasjon med lege for å kunne få sykemelding. Unntak kan fremdeles gjøre ved fornyelse av sykemelding grunnet en kjent tilstand som legen vet om fra før, men også her bør man møte opp til time. Les mer om lovendringen under:

https://www.nav.no/no/nav-og-samfunn/samarbeid/leger-og-andre-behandlere/nyheter/sykmelding-ved-e-konsultasjon–endring-i-folketrygdloven-fra-1.juli-2023

 

Legene våre:

Lege (ALIS) Joseph Hamis Mwanaupanga er tilstede som vanlig.

Lege (ALIS) Tone-Cecilie Midtbøen er tilbake noe redusert f.o.m. 01.09.23.

Lege i spesialisering (LIS1) Helene Laastad er hos oss fra 01.09.23 til og med 29.02.2023.

Spesialist i Allmennmedisin Siamek Shekarchi er tilbake noe redusert f.o.m. 14.08.2023.

Spesialist i Allmennmedisin Sissel Borthne Gundersen er tilstede som vanlig.

Lege Vahid Naseri er vikar for Siamek Shekarchi 2 dager i uken og Sissel B. Gundersen 1 dag i uken f.o.m. 11.09.23 t.o.m. 30.11.23.

Time samme dag.

Fra 1. mars 2021 innfører vi “Time samme dag”. Det betyr at du kan bestille time via helsenorge.no eller ringe den dagen du ønsker time.
Noen timer blir lagt ut på helsenorge.no 12t i forveien (fra kl 20:00) slik at du kan velge en time allerede da, dersom legen er tilstede. Resten av timene blir tilgjengelige for bestilling den aktuelle dagen kl 07:00. Hvis pågangen er stor eller legen din ikke er tilstede kan du bli tatt imot av en annen lege.

Vi innfører “Time samme dag” for at du skal slippe å vente på time. Du som har behov for kontrolltime må da huske å ta kontakt når det er på tide med kontroll. Du kan ikke forhåndsbestille mer enn en dag fremover i tid.

Vi anbefaler å se etter time på helsenorge.no dagen i forveien eller tidlig den dagen du ønsker time. Du kan også ringe. Dersom ingen timer er tilgjengelige, må du prøve igjen neste dag. De som har mulighet kan også benytte e-konsultasjon via helsenorge.no.

Akutt sykdom eller skade som krever øyeblikkelighjelp tas imot som før.

 

 

 

1. september 2018: Vi har byttet e-kommunikasjon fra e-portal på besoklegen.no til  helsenorge.no. 

Du skal nå bruke innlogging på helsenorge.no:  https://helsenorge.no/kontakt-fastlegen

Det er viktig at du logger inn på helsenorge.no, for å få tjenesten aktivert, slik at legen kan sende ut helseinformasjon; eksempelvis svar på blodprøver etc.

Trykk her for å se en video om hvordan dette fungerer:

Hjelp oss å holde ventetid på telefon nede ved å bruke Kontakt Fastlegen på Helsenorge.no:

Ved å logge inn der kan du:

- bestille legetime

– fornye resepter

- gi enkle praktiske beskjeder eller spørsmål  til legekontoret

- starte en  e-konsultasjon. Dette er en skriftlig kommunikasjon med lege og koster det samme som en vanlig legetime. Du kan bare bruke e-konsultasjon om tilstander legen kjenner til fra før. Den kan ikke brukes til sykemelding,  her krever NAV oppmøte på legekontor. OBS: i forbindelse med Covid19-pandemien var det gjort et midlertidig unntak for oppmøtekrav ved skriving av sykemelding. Dette unntaket ble opphevet 01.07.23. 

 

OBS: Når en lege er borte over flere dager grunnet ferie, kurs, etc kan din henvendelse på helsenorge.no bli besvart av en annen lege ved senteret.

 

Dersom du har innspill kan disse legges i “ris- og ros kassen” på venterommet.

 

Espen Gjærum og hans fastlegeliste flyttet til Bergsland Legesenter (Tlf: 35525570) 1 mai 2020.